Felmentették a nőt, akinek meghalt a magára hagyott gyereke

2015.01.23. 14:38

Megismételt eljárásban felmentette a Győri Törvényszék pénteken azt a nőt, aki 2011-ben Cséren a mellékhelyiségben megszülte, majd magára hagyta gyermekét, aki ezek után megfulladt.

Köszler Ferenc bíró és tanácsa a nő férjét és anyósát egy év hat hónap fogházra ítélte gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, amit három-három év próbaidőre felfüggesztett.

2011. július 26-án az elsőrendű vádlott, Gy. Beatrix miután észrevette, hogy elfolyt a magzatvize, kiment a mellékhelyiségbe, férje, Gy. Gábor, a másodrendű vádlott pedig hívta a mentőket. Az asszony a vécén ülve szülte meg gyermekét. Szólt a férjének és az anyósának, de ők nem hittek neki. Közben a férj többször hívta a mentőket. A harmadrendű vádlott, Gy. Beatrix anyósa, Gy. Miklósné közben a mellékhelyiségbe ment, nyugtatta a nőt.

Az újszülött a vécébe esett, a vallomások szerint nem sírt. A boncolás szerint az 51 centiméterrel, 3158 gramm súllyal született kislány 2-3 percig élt, majd megfulladt. A csecsemőt az elsőként kiérkező mentő emelte ki a vízből.

A bíró az ítélet indoklásakor elmondta, hogy az elsőrendű vádlott a szülés miatt nem volt tudatában a "sajátos eseményekkel". A másod- és harmadrendű vádlott pedig nem hitte el, hogy a feleség megszült, ezért nem segítettek.

Köszler Ferenc bíró elmondta: az elsőfokú tárgyalásnál a másodikként kiérkező mentők vallomását vették figyelembe, több ellentmondás volt a gyanúsítottak tanúként tett vallomásaiban, amelyeket "mélyrehatóbban" kellett volna vizsgálni. Egyebek között az események pontos időpontjai sem biztosak.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbítás miatt fellebbezett. A tárgyalás másodfokon folytatódik a Győri Törvényszéken.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport