Adalbert
15 °C
21 °C

Kamu lehet a háziorvosoknak küldött levél

2015.01.23. 18:11

Az Index birtokába került egy, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által írt levél. A levél egy tárcához közel álló forrásunk szerint részben hamisítvány. Úgy tudjuk, hogy a küldő a dátumot hamisította meg. Ez alapján tettük közzé az alább is olvasható hírt, miszerint az EMMI csak két napot adott a házirovosoknak egy készülő törvény véleményezéséhez. Hivatalosan ugyan még nem kaptunk megerősítést, de úgy tudjuk, valójában a levél dátumát átírták, így ez a hír alaptalan. Olvasóinktól elnézést kérünk, és mihamarabb utánajárunk annak, hogy pontosan milyen levelet kaphattak kézhez az orvosok.

Ez a korábbi, a feltehetőleg hamisított levelen alapuló hírünk: 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kíváncsi a háziorvosok véleményére az új alapellátási törvény előkészítésénél. Csakhogy a tárca mindössze két napot adott az érintetteknek arra, hogy a javaslataikat elküldjék. Az Index birtokába került a Budapest Főváros Kormányhivatala által kiküldött levél, amit január 23-án, pénteken adtak fel.

Ehhez csatolták a minisztérium levelét, amiben Beneda Attila helyettes államtitkár azt írta, hogy a háziorvosok szakmai javaslatait várják, egészen pontosan január 25-ig, ami ugye vasárnap. De nincs ám lehetőség arra, hogy esetleg vasárnap este juttassák el az orvosok a véleményüket, merthogy vasárnap 16 óra 30 perc a "leadási" határidő, egy megadott e-mail címen.   

A jogszabály "koncepcionális szintű előkészítése jelenleg folyamatban van" - írta Beneda a levélben, elismerve, hogy a "rendelkezésre álló határidő" szűk, de majd szeretnének az orvosokkal személyesen is egyeztetni a szakmai szervezetekkel.