Árpád
-2 °C
3 °C

Pech: mire kijön a börtönből, lecserélik a tízezreseket

2015.01.26. 07:34 Módosítva: 2015-01-26 07:34:34

Nagy pechje van annak a férfinak, aki több százmillió forintot sikkasztott el, és a pénz egy részét elrejthette valahol, írja a Blikk. A pénz nagy része ugyanis tízezresekben van, és mire D. János kijön a börtönből, addigra kivonják a régi bankjegyeket a forgalomból.

D. János biztonsági őr volt. 2009 szeptemberé­ben 565 millió forintot vitt el a Brink's pénzszállító cégtől. Társa italába altatót kevert, a bankjegyek helyébe pedig téglákat tett. Thaiföldre menekült, onnan hozták haza, majd ítélték el. A pénz nagy része nem lett meg. A címletjegyzék szerint 184 millió forintot tízezresekben vitt el.

A férfi 2016 év végén szabadul. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) addig folyamatosan vonja ki a régi tízezer forintos bankjegyeket. A jegybank közlése szerint a kivonás után három évig a bankok és a posták még beváltják a bankókat, 20 évig pedig az MNB is.  

D. János szabadulása után tehát csak úgy tudna hozzájutni pénzéhez, ha azt apránként beváltja, de ez feltűnést kelthet. Ha D. Jánost rajtakapják azon, hogy vissza akarja váltani a pénzét, nem ültetik le újra, a vagyontól viszont búcsút vehet, írja a Blikk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?