Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Vesztegetési gyanú a balmazújvárosi önkormányzatnál

2015.01.26. 16:24

Vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés és más bűncselekmény miatt folytat eljárást Balmazújváros város polgármesteri hivatalát érintően a Központi Nyomozó Főügyészség - közölte a főügyészség hétfőn az MTI megkeresésére. A főügyészség a két gyanúsított nevét, munkakörét, illetve a velük közölt gyanúsítás szövegét - a nyomozás érdekeire tekintettel - nem közölte.

Mint írták, a 2013. december 11. napján történt gyanúsításokkal szemben mindkét gyanúsított panasszal élt, de a panaszokat a Legfőbb Ügyészség elutasította. A nyomozás határideje 2015. február 22-e. A Központi Nyomozó Főügyészség a sajtóban megjelent további információkat nem kommentálta, és jelezte: az ügyben további tájékoztatás - a nyomozás érdekeire tekintettel - nem adnak.

Blikk: Kihallgatták a polgármestert

A Blikk hétfőn számolt be arról, hogy vesztegetés gyanúja miatt hallgatták ki Veres Margitot, Balmazújváros polgármesterét. A lap azt írta: az októberben polgármesterré választott Veres Margit korábban a város jegyzője volt, és a gyanú szerint ebben a minőségében követte el a terhére rótt bűncselekményt, amely a városi sportcsarnok 2013-ban befejezett felépítéséhez kötődik.

A lap azt írta, a város 180 millió forintos rendkívüli támogatással segítette a beruházást, amelyet egy helyi vállalkozó irányított. A vállalkozó a lap szerint az ügy másik gyanúsítottja, ugyanis a gyanú szerint a férfi meg nem engedett módon honorálta a település támogatását. A lapnak nyilatkozva Veres Margit cáfolta, hogy gyanúsítottként hallgatták volna ki.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!