Jenő
-3 °C
6 °C

Orbán Viktor nagyon tud örülni egy püspök újraválasztásának

2015.01.28. 10:44

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált Szabó István református püspöknek abból az alkalomból, hogy a budapesti Ráday utcai református székházban szerdán közgyűlésen megerősítették munkakörében a tavaly decemberben újraválasztott egyházi vezetőt.

A kormányfői köszöntő szövegét Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője juttatta el az MTI-hez.

Azt mondják, hogy a kezdetben mindig van valami varázslatos, a folytatásban viszont benne van annak a lehetősége, hogy kiteljesítsük mindazt, amit elkezdtünk

- írta levelében Orbán Viktor, hozzátéve: Szabó István tudósként és főpásztorként nemcsak Magyarországon, hanem a nemzetközi protestáns világban is tekintélyt szerzett a református egyháznak és Magyarországnak.

A miniszterelnök szerint

a mai irányvesztett világban szükség van azokra a szellemi és erkölcsi igazodási pontokra, melyeket számunkra az egyház és annak vezetői közvetíthetnek.

Ahhoz, hogy mind morális, mind gazdasági értelemben megnyerjük a XXI. századot, ezt az irányt együtt, szellemi párbeszédben, a jó célokért együttműködve kell megtalálnunk - írta.

"Kívánom, hogy a magyar református emberek javára és Isten dicsőségére, a tudós ember bölcsességével és az Isten kegyelmében bízó egyházkormányzó lelkületével folytassa tovább megkezdett munkáját. Soli Deo gloria!" - zárul Orbán Viktor levele, amelyben a miniszterelnök a meghívást megköszönve jelezi: közéleti kötelezettségei miatt nem tudott személyesen jelen lenni a Dunamelléki Református Egyházkerület új közgyűlésének megalakulásán és a püspök beiktatásán.

Az esemény azonban nem maradt kormánytag nélkül. A levelet Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, református lelkész olvasta fel a helyszínen.

Szabó István harmadik ciklusát kezdte meg a Dunamelléki Református Egyházkerület élén, megbízatása hat évre szól.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?