173 millió ment számítógépjavításra és telexküldésre Rogán első évében

2015.01.29. 10:34 Módosítva: 2015.01.29. 15:30

2006-ban, a Steiner-korszak utolsó évében 153 millió, 2007-ben, a Rogán-éra első évében 173 millió forintot fordított a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. számítógépek, fénymásolók és faxkészülékek javítására, valamint telefonálásra és telexküldésre, írja az Atv.hu a birtokába jutott beszámolók alapján.

2006-ban és 2007-ben is a számítógépek javítási költségei tették ki a legnagyobb összeget, 122, illetve 144 millió forintot. Telefon- és faxjavításra 7-9, telefonálásra és telexküldésre 22-19 millió forintot költöttek Steiner Pál utolsó és Rogán Antal első évében.

Az Atv.hu megjegyzi, hogy ehhez képest 2012-re a műszaki karbantartási és telefonálási költségek eltűntek, karbantartásra mindössze 13 millió forintot, telefonálásra és internetezésre mindössze 8 millió forintot költöttek - ami azt jelentheti, hogy a telexet az ötödik kerületben is felváltotta az internet.

De hogy ez pontosan és mikor történhetett, nem derül ki, ugyanis a portál szerint a vagyonkezelő éves beszámolóinak többsége nem elérhető, kérdéseikre pedig nem kaptak választ.

Frissítés: A belvárosi önkormányzat sajtóosztálya a cikkel kapcsolatban a következőket közölte: "A Steiner Pálék által megválasztott vezérigazgató mandátuma 2007. május 31-ig szólt, 2007 június elsejétől lépett hivatalba az új vezérigazgató. Hat darab informatikai szerződést talált, melyek további fenntartását nem tartotta indokoltnak. Ezen határozott idejű szerződések azonnali felmondása mellett strukturális átalakításokat eszközölt a cégnél. Az eredmény meg is látszott, mert 2008 év végére jelentősen csökkentek az informatikával kapcsolatos költségek."

Frissítés2: Steiner Pál korábbi polgármester is reagált az ügyről, eszerint "a belvárosi önkormányzat sajtóosztálya már azt sem tudja, kínjában hogyan magyarázkodjon a naponta előkerülő ügyekben. A Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt-vel kapcsolatos tájékoztatásuk tele van csúsztatással. A valóság az, hogy a Zrt. vezérigazgatóját a jobboldali többségű képviselőtestület választotta meg, és ugyanez a testület nevezte ki a cég igazgatósági elnökének Cselovszki Zoltánt. Polgármesteri megbízatásom 2006 októberében lejárt, az atv.hu cikkében hivatkozott beszámoló 2007-ben készült. Mivel időutazásra sajnos nem vagyok képes, ezt az iratot értelemszerűen nem láthattam, ennél fogva nyilvánvalóan nem is hagytam jóvá".