Judit
2 °C
7 °C

A Földművelésügyi Minisztérium a Magyar Nemzetet támadja

2015.01.29. 21:20

A Földművelésügyi Minisztérium hivatalos Facebookján "Félrevezet az mno.hu" címmel közölt egy bejegyzést délután. Ezt írta ki a minisztérium:

"Az mno.hu munkatársa telefonos interjút készített Nagy Istvánnal, az FM parlamenti államtitkárával. A bevett gyakorlat szerint a megjelenést megelőzően az újságíró elküldte a minisztérium számára a megírt anyagot. A Földművelésügyi Minisztérium azonban nem járult hozzá a Nagy Istvánnal készült interjú megjelenéséhez az mno-n."

Innentől pedig átváltanak Caps lockra: 

"A MINISZTÉRIUM SZÁMÁRA MEGKÜLDÖTT ANYAG VALÓTLANSÁGOKAT ÁLLÍTOTT. A SZÖVEG NEM TÜKRÖZTE AZ INTERJÚBAN ELMONDOTTAKAT, UGYANAKKOR OLYAN GONDOLATOT IS A FÖLDMŰVELÉSÜGYI MINISZTÉRIUM PARLAMENTI ÁLLAMTITKÁRÁNAK TULAJDONÍTOTT, AMELYET NAGY ISTVÁN EGYÁLTALÁN NEM MONDOTT."

Majd feloldják a Caps lockot:

"Mindezen okokat a tárca az MNO számára is jelezte. Ezen tények ellenére a mno.hu megjelenésében azt a látszatot kelti, mintha Nagy István visszakozott volna kijelentései miatt. A Földművelésügyi Minisztérium mindezt felháborítónak, elfogadhatatlannak és az etikus újságírói magatartással összeegyeztethetetlennek tartja."

Erről az mno-cikkről lehetett szó, ami a kistulajdonosokat sújtó földadóról szól.

Az ügy érdekessége, hogy a Magyar Nemzet állítólag soha nem is közölte az említett interjút, legalább is a Cink.hu-nak ezt nyilatkozták , és most valóban csak ennyi látható a cikk végén:

"Megkerestük a Földművelésügyi Minisztérium államtitkárát, Nagy Istvánt a földadóval kapcsolatos furcsa helyzettel kapcsolatban; ő adott interjút, de végül megjelenéséhez nem járult hozzá."

A minisztérium bejegyzését 8 óra alatt már hatan like-olták.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?