Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Az állam képviselője meg sem jelent a daganatos betegek tárgyalásán

2015.01.29. 19:01 Módosítva: 2015-01-29 20:47:53

Daganatos betegek perelik az államot, 50 milliós kártérítést követelnek, amiért a Lőrinci és Selyp között található cementgyár azbesztszennyezése megbetegítette őket. Összesen nyolcan pereskednek, mindannyiuk daganatos betegségben szenved, főleg az azbeszt által okozott mellhártyagyulladásban. A szennyezés hátteréről és az áldozatokról szóló cikkünket itt lehet olvasni.

Az RTL Klub híradója számolt be a mai tárgyalásnapról:

az államot képviselő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő adminisztrációs hiba miatt meg sem jelent a tárgyaláson.

Emiatt tovább húzódik az elkeseredett súlyos betegek ügye, a tárgyalást február 26-ára halasztották. A további halasztás rossz hír a károsultaknak, ők ugyanis versenyt futnak az idővel: a betegség gyors lefolyású, a magyar igazságszolgáltatás viszont lassú.

A per egyik károsultja, György Zsolt, aki azért vállalta arcával az ügyet, hogy felhívja az esetre a figyelmet, már biztosan nem tudja kivárni a tárgyalás eredményét, mellhártyadaganat következményében 2014 decemberében elhunyt. Zsolt 100 méterre lakott a mérgező azbesztet is feldolgozó gyártól.

Ki lesz a következő?

– kérdezte a bíróságon az egyik 39 éves, daganatos károsult.

Az állam decemberben döntött arról, hogy 1,3 milliárd forintból sürgősen felszámolják a gyár után maradt veszélyes hulladékot. Az RTL stábja igyekezett megtudni, mikor kezdik el a munkákat, de még nem kaptak választ.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?