Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Bolond idő lesz ma

2015.01.30. 08:48

Az Útinform reggeli jelentése szerint a Dunántúlon már nem hull a hó, Pest és Nógrád megyében viszont egyre erősödik a havazás.  Zalában és Fejér megyében, illetve az Alföld nagy részén a hó esővé langyosodott.

Az OMSZ adatai szerint éjjel több települést is húsz centiméteres hó lepett el, a 300 méter feletti települések között elsősorban Veszprém megyét fedi vastag réteg. Pénteken a középső országrészben, majd az Északi-középhegység térségében várható havazás, havas eső, majd kora délutántól a Dunántúlon is újra lehet havazás.

Ráadásul többfelé megerősödik, az Alföldön gyakran viharossá fokozódik a szél. A nappali hőmérséklet stabilan fagypont felett alakul majd, az ország déli részén akár 10 fok is lehet. Késő estére a Dunántúlon jobbára 0 fok körüli, másutt 3-8 fok közötti értékekre lehet számítani.

A bőséges csapadék miatt az autópályákon vigyázni kell, a burkolat vizes vagy sónedves, az M3-as autópálya gödöllői szakaszán latyakos. Az M1-es autópálya lébényi és bicskei szakaszán havas eső esik, az M3-as gödöllői és káli szakaszán intenzíven havazik, Hajdúnánásnál szintén havas eső esik.

A főutak is vizesek, sónedvesek, Ajka, Szentendre Balassagyarmat és Gyöngyös környékén havas a burkolat. Az alsóbbrendű úthálózat a Dunántúl északi területein, illetve Nógrád megyében, Putnok és Edelény környezetében havas vagy letaposott havas, máshol vizes, sónedves.

A veszélyeket mintegy illusztrálandó, az MTI jelentette, hogy reggel a 2-es főúton Drégelypalánknál a havas úton megcsúszott és árokba hajtott egy kamion, majd egy, a kivontatását megkísérlő kamion is a hóban rekedt. A műszaki mentés idejére útzárat vezettek be, de ezt azóta már feloldották.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?