Sikeres volt a hajtóvadászat, elfogták a lövöldöző nyalkai férfit

2015.01.31. 23:27 Módosítva: 2015.02.01. 13:56

Több lövés sebesített meg három férfit Tatabányán január 31-én 20 óra 45 perc körül - közölte a rendőrség. A lövéseket a 33 éves nyalkai E. Krisztián adta le, aki autóját hátrahagyva, gyalog elmenekült.

01.31.lovesttb5
Fotó: Police.hu
20153101223005
Fotó: Police.hu

A rendőrség azonnal megkezdte a nyalkai férfi felkutatását, ellenőrző-áteresztő pontokat állított fel Tatabányán, hogy megtalálják.

A mentők szerint a lövöldözés után három férfit könnyű sérülésekkel vittek a Szent Borbála Kórházba. Az MTI információi szerint a lövöldözés az M1-es autópálya Tatabánya - Újvárosi lehajtójánál lévő gyorsétterem közelében történt.

A Kemma.hu információi szerint megjelentek a helyszínen a Terrorelhárító Központ emberei is. Helyszíni beszámolók szerint egy szlovák rendszámú, metálszürke Audival érkeztek azok, akikre rálőtt a férfi.

Egyik olvasónk arról számolt be, hogy éjfél köröl elég nagy rumli volt Tatabánya - Vértesszőlős - Tata környékén. Íme a beszámolója: "Első körben két rendőr az utcánk két szélén vizslatva gyalogolt, keresgélt valamit (a kutyáim éktelen ugatása után csekkoltam őket). Aztán jött egy rendőrségi Ford Transit is, szintén lassan. Kb. 10 pereccel később már szirénázós, villogós áthaladás Vértesszőlős főútján, Tata felé, több jármű is."

Hajtóvadászat

Frissítés: A Police.hu szűkszavú közleményben jelentette be reggel fél nyolckor, hogy "a rendőrség elfogta a 33 éves E. Krisztiánt, akit több emberen elkövetett emberölés bűntette kísérlet elkövetésével gyanúsít". Az MTI-nek egy szemtanú azt mondta, hogy a férfit Kisbéren, egy indulásra váró autóbuszon fogták el - ezt a hírt később, fél 11-kor a rendőrség is megerősítette.

Mint legújabb közleményükben írják, a férfit a TEK, a Nemzeti Nyomozóiroda és a Komárom-Esztergom megyei rendőrség nyomozói fogták el. A nyomozás mostani adatai szerint E. Krisztián és a sértettek ismerték egymást, együtt érkeztek autóval Győrből Tatabányára, ahol a lövöldözés történt. A férfi gyanúsítotti kihallgatása jelenleg is zajlik. A Police.hu videót is kiadott a férfi előállításáról:

Három embert lőtt meg

A Kemma.hu információi szerint E. Krisztián lövései a három férfit a nyakukon találta el, de főbb artériát nem értek a lövések. Tatabányán többek között CT-vizsgálatot is elvégeztek rajtuk. Rendőri kísérettel még éjszaka átszállították őket Győrbe, a Petz Aladár kórházba. Úgy tudni, az idegsebészeten legalább egyiküket megműtötték, de bővebb tájékoztatást hétfőre ígértek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport