Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Leveszik a nyomkövetőt Simon Gáborról

2015.01.31. 07:54

Eddig kellett kötelezően nyomkövető jeladót viselnie Simon Gábornak, a százmilliós költségvetési csalással és hamis magánokirat használatával meggyanúsított volt politikusnak. A hatóság most már nem követi Simon minden egyes lépését, írja a Magyar Nemzet, de hogy Budapestet elhagyja, ahhoz bírói engedély szükséges.

Budai Központi Kerületi Bíróság alig pár hete hosszabbította meg Simon házi őrizetét a bűncselekmények tárgyi súlya miatt, de a volt politikus ügyvédje fellebbezést nyújtott be a döntéssel szemben, és a törvényszék pénteken helyt adott a kérelmüknek.

Simon Gáborról, az MSZP volt elnökhelyetteséről tavaly február elején derült ki, hogy több száz millió forintot tart egy bécsi számlán, és azt nem tüntette fel vagyonnyilatkozataiban. Később az is nyilvánosságra került, hogy egy bissau-guineai útlevéllel Magyarországon is nyitott számlát, amelyen szintén milliók vannak.  

Az MSZP volt elnökhelyettesét  2014. március 12-én helyezte előzetes letartóztatásba  a bíróság, két hónappal később azonban a házi őrizetét rendelte el.  A bíróság szeptember 10-én rendelte el a Simon Gábor bécsi bankszámláján lévő vagyon  zár alá vételét , ez november 17-én, a másodfokú bíróság döntése értelmében emelkedett jogerőre.  

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!