Tél tábornok Ukrajna felé távozik

2015.01.31. 07:38

Éjfél előtt nem sokkal egy gyalogos nőt gázolt halálra el egy hókotró a Veszprémhez közeli Gyulafirátóton, a 82-es főúton.

Az időkép térképe szerint havazás szombat reggel az ország északkeleti részénél jár, de van, ahol csak eső esik. A katasztrófavédelem szerint:

  • Az autópályák vizesek.
  • kamionok torlódtak fel Borsod-Abaúj-Zemplénben a 3-as számú főúton Szikszó és az arnóti körfogalom között, illetve a 37-es úton Gesztely és Szerencs között. A rendőrség a 3-as út érintett részét néhány órára lezárta, a 37-esen pedig fél pályán haladt a forgalom
  • A főutak Dunaújváros környékén jegesek, Putnoknál havasak. Letaposott hóról Pápa környékéről, Baranya déli részéről, baja környékéről érkezett jelentés.
  • Az alsóbbrendű utakon sok helyen, így a Dunántúl nagy részén, valamint Nógrádban, Bács-Kiskunban a téli útviszonyok a jellemzőek.
  • Pest megye területén több út-és autópálya szakasz is csúszóssá vált.

Az előrejelzések szerint szombaton sok helyen lesz napos idő, 1 és 7 fok közötti hőmérséklettel, vasárnap nyugatról megint beborul, és havazás kezdődik, hétfőtől szárazabb idő jön, napközben fagypont fölötti hőmérséklettel.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport