A Jövő Magyar Internete várja önt

2015.02.03. 22:29

Tavaly október 31-én vonta vissza Orbán Viktor a netadót, és ekkor jelentette be azt is, hogy január közepén nemzeti konzultációt kell indítani az internetről, annak szabályozásáról és a pénzügyi kérdéseiről. December 19-től Deutsch Tamást "az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztossá" nevezte ki a miniszterelnök.

Deutsch egy nyolcfős stábot kapott maga mellé, és ma bemutatta a nemzeti konzultáció alappillérét, a InternetKon.hu weboldalt. Az oldalt 5,8 millió forintért fejlesztették, valamint a hardverre is költöttek 6,9 milliót. A stáb eddig is közalkalmazotti státuszban volt, így az ő bérük nem igényel plusz forrást. De nézzük, mit is tud ez az oldal:

Ezen az oldalon fogja Deutsch és csapata levezényelni a Jövő Magyar Internete megalkotásának előkészítését, az Internetről Szóló Nemzeti Konzultációt. Mik lesznek a konzultáció lépései?

  1. Létrehoztak magát az oldalt, ahol a polgárok 350 karakterben feltehetik azokat a kérdéseket, amikről véleményt szeretnének nyilvánítani a későbbiekben.
  2. A beérkezett kérdéseket Deutsch nyolcfős csapatával összesíti, majd eddig meg nem határozott mennyiségű kérdést fogalmaznak meg belőlük.
  3. Ezeket a kérdéseket egy szakmai testület elé terjesztik, akik kiválasztják a konzultációs kérdőíven szerepeltetendő 15-20 kérdést.
  4. Ezekből készül egy kérdőív, amire választ adhatnak a polgárok, igen-nem formában.
  5. A válaszok alapján Deutsch megfogalmaz egy cselekvési programot a kormány számára.
  6. A kormány ez alapján megalkotja a Jövő Magyar Internetét.
  7. LOL.