Rogán: Jöhet a kilencosztályos általános iskola

2015.02.04. 07:38

Rogán Antal a Magyar Nemzet szerdai számában megjelenő interjúban elárulja, hogy a frakció elé terjesztett egy indítványt, miszerint a jelenlegi nyolcról kilenc évre nőhet az általános iskolai képzés ideje.  A frakcióvezető részleteket nem árult el, az azonban kiderült, hogy Pokorni Zoltán 2011-es elképzelését melegíti fel, amely a német mintájú 4+5 éves rendszert venné alapul.

Balog Zoltán kedden azt nyilatkozta az Inforádiónak, hogy 

a nyolcosztályos középiskolákat valahogy nem fogadta be az iskolarendszer,

a szülők nagy része pedig a négyosztályos gimnáziumok és a szakközépiskolák felé mozog, és ezt a kormányzat kezelni akarja, nem betiltani az alternatív formákat. Az illetékes miniszter a kilencosztályos általános iskola tervezetéről azonban egy szót sem szólt. 

Rogán a szerdán kezdődő kihelyezett frakcióülés kiemelt témájaként említette a „megélhetési bevándorlás” – nem, nem a Rogán által protezsált, az államot megkárosító letelepedési kötvényesekről van szó! – elleni harcot is, a frakcióvezető szerint a Magyarországra illegálisan érkező

42 ezer ember többsége megélhetési bevándorló, aki megpróbálja kihasználni a magyar szociális rendszert, vagy épp a magyar munkaerőpiacon kíván elhelyezkedni

Az interjúban ezenkívül sok újdonság nem hangzott el, de egy szép kérdés-felelet kombót még érdemes idézni, amin még a Magyar Nemzet újságírója is megrökönyödött:

– Van már konkrét időpontja az állami tulajdonú közműszolgáltató indulásának?

– Az utóbbi két évben 25 százalékkal csökkentettük a villany, a gáz és a víz árát.  • Hírek
  • Bankszámla