Újraindulhat a helyi közlekedés Esztergomban

2015.02.05. 15:57

Az esztergomi önkormányzat a Vértes Volán jogutódjának kifizeti a vállalat felé fennálló 46 millió forintos tartozását és tárgyalásokat kezdeményez a társasággal az autóbusz-közlekedés fejlesztésére - tudósít a képviselő-testületi ülésről az MTI.

A fideszes Romanek Etelka polgármester szerint a megegyezéssel sikerült rendezni a korábbi városvezetés által okozott elmaradást, amiért 2011-ben július 4-én a Vértes Volán leállította a helyi járatú közlekedést. Az elmúlt időben a városon belüli utazásokat helyközi járatokkal oldották meg a Volán együttműködésével, illetve 2014 februárjában egy helyi járat indult, mely a kórházat és a vasútállomást kapcsolta be a közösségi közlekedésbe.

A közlekedési társaság az aktuális utazási igényekhez igazodva nyitott a jelenlegi helyi autóbusz-közlekedés továbbfejlesztésére - mondta el az MTI-nek Pruzsina Alice, a jogutód Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. kommunikációs munkatársa. A városban jelenleg is a tavaly februárban indult közlekedés működik, valamint az utasok Esztergom közigazgatási határain belül helyközi járatokat is igénybe vehetnek.