Drága párizsi hotelbe vitte titkárnőjét a házas Hende Csaba

2015.02.06. 06:40

Kettesben utazott Hende Csaba három évvel ezelőtt Párizsba a titkárnőjével, Szajlai Mónikával, aki jelenleg már az élettársa, és magasnak tűnő hotelszámlát csináltak - írta a Blikk

A honvédelmi minisztert 2011. október 23-án az ünnepi Liszt-koncertre és az ottani 56-os ünnepségre hívták meg.

Hende az utazáskor még két lányával és feleségével élt, az akkori vagyonnyilatkozatában legalábbis ez szerepelt. Csak később, az idén leadott bevallásában írta azt, hogy a nála 17 évvel fiatalabb Szajlai már az élettársa.

Egy éjszaka 126 ezer + 48 ezer forint 

A Blikk azt is megtudta, hogy a miniszter és a titkárnője a kiküldetésen nem spórolt, mert a tárca szerződései szerint Hende egy drága luxusszállodában szállhatott meg. Nem lehet tudni, mennyibe került az út két személyre, a minisztérium csak a vezető utazási költségeit hozta nyilvánosságra. Eszerint az állam 126 ezer forintos szállodai számlát kapott Hende kint töltött egy éjszakája után, ami akkori árfolyamon 422 euró volt. 

A lap szerint ennyi pénzért néhány kivételtől eltekintve a legtöbb párizsi ötcsillagos hotelben el lehet tölteni egy éjszakát. A Hyattban például a legborsosabb árú Deluxe King szoba reggelivel két főnek egy éjszaka 500 euró alatt (mintegy 150 ezer forint) megúszható. A legelegánsabb párizsi Sofitelben egy lakosztályt is ki lehet venni ekkora keretből.

A miniszter emellett 48 ezer forint napidíjat is felvett a kétnapos útra. Sőt a kétfős magyar delegáció nemcsak az 56-os forradalom évfordulóját ünnepelhette meg, hanem Szajlai 35. születésnapját is a lap szerint. A minisztérium nem részletezte, a vezető kivel utazott. Azt csak egy követségi beszámolóból szúrta ki a Blikk.

A lap kereste Hende Csabát, hogy megtudja, miért pont a titkárságvezetőjét vitte magával, és melyik szállodában laktak, a sajtóosztály azonban csak későbbre ígért választ.