Egyházi intézményben bujkált a körözött csaló

2015.02.06. 10:07

Szerdán egy közúti ellenőrzés során bukott le az a 41 éves kiskunfélegyházi férfi, aki ellen 2007 decembere óta volt érvényben európai és nemzetközi elfogatóparancs, írja a Police.hu.

Ny. Rudolf 2004 augusztusában egy kft. képviseletében terményértékesítési szerződést kötött egy agrárszövetkezettel 10 ezer tonna búza eladására. A felek egy zálogszerződést is aláírtak, amiben a férfi azt vállalta, hogy az értékesíteni kívánt búza értékében járműalkatrészekkel nyújt fedezetet. A kft. a búzát értékesítette, az eladásból befolyó összeget felvette, majd ismeretlen helyre távozott. A szövetkezet ezután érvényesíteni akarta a zálogjogot, de kiderült, hogy az alkatrészek nem a kft. tulajdonát képezték.

A nyomozók megállapították, hogy Ny. Rudolf nemcsak ezt a szövetkezetet károsította meg, hanem több hasonló értékesítési szerződést is kötött, az okozott kár 240 millió forint volt. 

A férfit szerdán igazoltatták a kiskunfélegyházi rendőrök, akik megállapították, hogy évek óta álnéven élt egy egyházi intézményben. A 41 éves férfit elfogták, őrizetbe vették, ellene a BRFK korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya folytatja le az eljárást.