Károly, Karola
-2 °C
4 °C
Index - In English In English Eng

Ilyen volt az első Hír TV-s híradó a nagy szakítás után

2015.02.06. 17:24 Módosítva: 2015.02.06. 18:47

Az immár Simicska Lajos elnökölte Hír TV ötórás híradójának első néhány híre az új médiaháborúról szólt azután, hogy péntek délben "lelkiismereti okokból" lemondott a Magyar Nemzet, az mno.hu, a Lánchíd Rádió és a Hír TV több vezetője.

"Totálissá válhat a médiaháború" - idézték az "üzletember és médiavállalkozó" Simicskát, aki szerint ez a médiapiaci befolyásszerzésről szól. Megismételték korábbi nyilatkozatát, miszerint a reklámadó egyértelmű nyertese az RTL Klub lenne, a kieső adókülönbözetet a magyar médiavállalkozásokkal fizettetné meg a kormánytöbbség.

Rogán Antal délelőtti sajtótájékoztató volt a következő hír: A Fidesz frakcióvezetőjétől azt idézték, hogy nem erősítette meg és nem is cáfolta az RTL Klub és a kormány közötti megállapodást.

Kovács Zoltán kormányszóvivő sajtótájékoztatója következett. "A kormány nem háborúzik senkivel, adózási és minden más kérdésben a társadalmi igazságosság vezérli" - emelték ki tőle.

És még nem volt vége: Tóbiás Józsefet vágták be, amint a reklámadó visszavonását követelte. "Ma van a sajtószabadság fekete napja" - szomorkodott a reklámadó miatt. A műsorvezető csak ezután olvasta be a Magyar Nemzet, az mno.hu, a Lánchíd Rádió és a Hír TV vezetőinek lemondásáról szóló közleményt.

És mi volt a Duna TV este 6-os kormánypárti Híradójában?

A várakozásoknak megfelelően gecizés nem volt, de azt sem mondhatjuk, hogy nem foglalkoztak a jobboldali médiabotránnyal. Addig is a hírek sorrendje a következő volt:

1. Nőtt az ipar teljesítménye.

2. 222 milliárdot hagyott az állam azoknál, akik sérülékeny társadalmi csoportokat foglalkoztattak.

3. Nemzeti konzultáció lesz a bevándorlásról.

4. Fico-féle állampolgársági törvény.

És ekkor jött a Magyar Nemzet, az mno.hu, a Lánchíd Rádió és a Hír TV vezetőinek lemondásáról szóló közleményének szikár ismertetése. Slusszpassz.

Az RTL nem élvezkedett annyira

Az RTL Klub híradójában röviden, tömören, csúnya szavak nélkül számoltak be a mai Simicska-sztoriról, a töltelékhírek után fél hétkor adták le. Azzal kezdték, hogy Simicska hosszú évekig senkinek nem nyilatkozott, csak a nyáron tűnt fel egy rendezvényen. Azt mondták, a Hír tévé, a Magyar Nemzet és az MNO tulajdonosa először a Népszavának panaszkodott arról, hogy jóval több adót fizetnek majd, ami totális médiaháborúhoz vezethet majd. Simicska szerint a legnagyobb gond a kiszámíthatatlanság.

Simicska az RTL Klubnak is indulatosan, káromkodva nyilatkozott, de a csúnya szavakat nem idézték tőle. "A reklámadó kapcsán kiéleződött a helyzet, én egy dzsungelharcos vagyok" - mondta. Érdekesség, hogy az RTL-nek csak Rogán Antalt szidta káromkodva, Orbán Viktor szidásáról máshonnan értesültek.

15%
5999 Ft
5100 Ft
15%
3490 Ft
2967 Ft