Még egy interjú: Simicska keményen nekiment Orbánnak is

2015.02.06. 19:10
Ezúttal a Magyar Narancsban Rényi Pál Dániel készített hosszabb beszélgetést Simicska Lajossal, aki ezúttal elmondta azt is, Putyinék szerinte nem sokban különböznek a szovjetektől, Orbán Viktor és a "fiúk" pedig diktatúrát építenek, ami neki "kurvára nem tetszik".

Simicska a pénteki napról

Őszinte leszek: még én is dolgozom az elmúlt órák rekonstruálásán. Képzeli, mennyire mellbe vágott a dolog. Elárultak az embereim.

Simicska Liszkayról

"...mondtam neki, hogy rendben, lemondhat, de akkor el kell adni.

Kapsz érte valami lét, azt megkapod és baszd meg.

Nem volt ellenvetése. (...) Az árulóknak szevasz, akit kell még, azt kibaszom, mostantól csak a saját embereimre támaszkodom. (...) Liszkay közölte, hogy le szeretne mondani a főszerkesztőségről. Ezt én el is fogadtam, aztán a sajtóban láttam, hogy az egész menedzsment felállt.

Én meg csak néztem, hogy mi a pöcs zajlik itt. 

Simicska a tulajdonvásárlásról

Az interjúból kiderül, Liszkay a Simicska többségi tulajdonában álló Pro-Aurum Zrt.-nek adta el tulajdonrészét "100 millió körüli pénzért"

Simicska Nyerges Zsoltról és Fonyó Károlyról

Ők továbbra is szövetségesei, szerinte csak Liszkay és menedzsmentje lett áruló.

Simicska az oroszokról

Én még akkor nőttem fel, amikor itt Szovjetunió volt, és nincsenek jó emlékeim a ruszkik magyarországi tevékenységéről. Finoman szólva nem tudok határozott különbséget tenni az akkori szovjetek és a mai oroszok politikai viselkedése között.

Simicska az Orbán-diktatúráról

"Hiszi vagy sem: az én szövetkezésem Orbánnal abból indult ki, hogy le akartuk bontani a diktatúrát és a posztkommunista rendszert. Kiderült, hogy ez nem egy egyszerű dolog, ezen melózni kell.

De az kurvára nem volt benne ebben a szövetkezésben, hogy felépítünk helyette egy másik diktatúrát. Ebben én nem vagyok partner.

Simicska a fiúkról

Röhögjön csak ki, de én egy elkötelezett demokrata vagyok. Kurvára nem tetszik az, ahogy és amilyen módszerekkel ezek a fiúk intézik a dolgaikat ebben az országban.

Simicska Orbánról

"Államférfinek képzeltem, aki jót tehet ennek az országnak, de rá kellett jönnöm, hogy nem az. Ezt írja is meg. (...) Tavaly áprilisban a választások után leültünk és elmondta az elképzeléseit. Ennek a részleteibe nem fogok belemenni, de nem tetszett a dolog. Én erre azt mondtam neki, hogy ebben én nem akarok partner lenni. Azóta durvultak el az események."

Simicska Orbán "ügyeiről"

Mire kíváncsi? Harmincöt éve ismerem, mond ez valamit? Ismerem, sok minden tudok róla, igen. Na és?