Emlékeznek? 1999-ben már elgurult Simicska gyógyszere

2015.02.06. 17:08

Simicska Lajos általában kerüli a nyilvánosságot, de ha előbújik, akkor keményen oda tud mondani mérgében, mint most is, miután lemondott médiabirodalmának teljes vezetése.

Szinte mindenki emlékezik még híres dühöngő mondatára, ami 1999 augusztusi Napi Magyarország címlapján jelent meg egy kis cikkben: "Megöltétek az apámat, az apósomat, az Úristen irgalmazzon néktek!" A kifakadást az okozta, hogy az ellenzék és a baloldali sajtó folyamatosan korábbi tisztázatlan ügyeit firtatta, például azokat a fantomcégeket, amik végül az azóta legendássá vált Kaya Ibrahimnál és Joszip Totnál landoltak.

Másnap Simicska lemondott APEH-elnöki posztjáról. Közleményében már nyugodtabban fogalmazott: „Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnökévé történt 1998. augusztusi kinevezésem óta folyamatos és megalapozatlan támadások kereszttüzébe kerültem. Sokáig abban reménykedtem, hogy a méltatlan vádaskodások előbb-utóbb megszűnnek. Ez nem történt meg, sőt: az elmúlt néhány hónapban az állandó támadásokat családi tragédiák tetézték. Mindezek következtében benyújtottam lemondásomat”

Korabeli sajtóhírek szerint a hivatalos ügyeken túl hajlamos volt a heveskedésre. Egy nézeteltérés miatt például 1997-ben feldarabolta szomszédja kerítését.

Simicska Lajos 2000-től ismét visszavonult a nyilvánosság elől. Tavaly júliusban Vágó Gábor volt LMP-s képviselőnek sikerült majdnem összeütközésbe kerülni vele a hármashatárhegyi reptéren, ami mellett egyébként a volt főadóellenőr lakik. Simicskát Vágó drónja idegesítette fel, amit a reptér felett zümmögtetett. Vágó így emlékezett vissaz az esetre a mikroblogján:

Kimentünk a betiltott hármashatárhegyi reptér rétjére haverokkal és kutyikával frizbizni meg drónozni. Ülünk a rét szélén az útnál, levegőben cikázgatnak a kvadrokpoterek. Először jön egy fekete merdzsós arc, hogy ez filmezni is tud? Persze mindent tud. Majd pár perc múlva egy lepukkant kocsiban jön Lajos mérges fejjel és elhajt.