Rogán: Egyáltalán nem biztos, hogy kiterjesztjük a reklámadót

2015.02.06. 21:19 Módosítva: 2015.02.06. 21:41

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője az ATV Egyenes beszéd című műsorában nyilatkozott a pénteki, Simicska Lajoshoz és médiabirodalmához köthető eseményekről.

Rogán szerint itt egy konkrét gazdasági érdeksérelemről van szó "a reklámadó esetleges változása miatt, és senki nem szokott örülni, ha adót kell fizetnie".

Rogán nem kommentálta a mai vezetők felmondását, de felhívta a figyelmet, hogy nem kommentálták például a HVG főszerkesztőjének távozását sem.

"Személyes indokból, haragból fakadó vádakat soha nem szabad magunkra venni, se kommentálni" - mondta. Rogán szerint most nyugalom kell a kormány részéről is.

Rogán az interjúban többször is elmondta, hogy csak úgy változtatnak a törvényeken, hogy előbb meghallgatják a résztvevők véleményét is.

A riporter megkérdezte, mit szól ahhoz, hogy Bayer Zsolt egy publicisztikában állította, hogy a Fidesz nem létezne Simicska Lajos nélkül, amire Rogán azt felelte: "nem olvastam". 

Rogán szerint van reklámadó az EU más országaiban is. "Arról, hogy jó-e így a reklámadó, a szabályozás mikéntjéről hajlandóak vagyunk tárgyalni a felekkel, leülünk, és megbeszéljük" - jelentette ki.

Amikor szóba került, hogy a reklámadó az útadó után a második adó, amiben módosítaniuk kell az eredeti tervekhez képest, azt mondta

"Bocsánatot kérek, de szerintem ez a dolgok természetes rendje, az lenne a rossz, ha mi ragaszkodnánk a dolgainkhoz. Leülünk, változtatunk" - mondta.

"Még egyáltalán nem biztos, hogy kiterjesztjük az adókat" - válaszolta Rogán egy olyan kérdésre, ami a változtatásokat részletezte volna.