Fiatal rendőrök haltak meg éjjel, egyikük 21 éves volt

2015.02.07. 07:39 Módosítva: 2015.02.07. 20:42

Budapest XVIII. kerületében, az Üllői úton történt balesetben három autó ütközött, az egyik egy rendőrségi szolgálati kocsi volt, írja az MTI.

A szolgálati járműben utazó két rendőr a helyszínen életét vesztette. Demecs Gergely rendőr törzsőrmester 1979 július 12-én született Budapesten és Windt Bálint rendőr őrmester 1993 szeptember 16-án született Budapesten, 22 éves sem volt. (Részletes pályarajzuk itt olvasható.)

Az egyik ütköző gépkocsiból egy embert a mentők súlyos sérülésekkel kórházba szállítottak.

A rendőrség épületeire kitűzik a gyászlobogót. Az elhunyt rendőrök temetéséről később intézkednek.

Az MTV híradója szerint egy autós üldözés közben történhetett a baleset, aminek a végén egy taxinak ütközött a rendőrautó. Nem a taxit üldözték, sőt az üldözött autót egyelőre nem találták meg. Azt is tudni vélik, hogy a taxival való frontális ütközés előtt egy másik autóval is ütközött a rendőrautó, amelyik ezután segítségnyújtás nélkül elhajtott, de később megállították, és megszondáztatták a sofőrt, a szonda pedig pozitív alkoholszintet mutatott.

Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szóvivője szombaton az MTI-nek annyit mondott, hogy a balesetet követően ügyész részvételével tartottak helyszíni szemlét. Részleteket hétfőre ígért.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport