Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Házi készítésű rönkhasító miatt halt meg egy munkás

2015.02.10. 09:22 Módosítva: 2015-02-10 09:25:58

A hatvani ügyészség vádat emelt három ember ellen halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt, miután 2013 szeptemberében meghalt egy munkás Lőrinciben.

Egy lőrinci vállalkozó nagy mennyiségű hasábokból álló tűzifát vásárolt a kft.-je számára, amelynek összehasogatására egy rönkhasító gépet készíttetett a dolgozóival. A gépet internetről letöltött képek alapján a másodrendű vádlott tervezte meg, majd a harmadrendű vádlott készítette el a telephelyen található hulladékanyagok felhasználásával.

Az áldozat éppen a tűzifát aprította, amikor a gép hasítókúpja beszorult a rönkbe, le akarta állítani a gépet, elfordította a főkapcsolót, de ekkor az egyméteres farönk elfordult és fejbe csapta. A férfi olyan súlyos koponyasérülést szenvedett, hogy mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani, de a műtét közben meghalt.

Az ügyészség a három vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását kezdeményezte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?