Ittas vezetésen érték a csepeli polgármestert

2015.02.10. 14:31
Közleményben kért bocsánatot a XXI. kerület lakóitól Borbély Lénárd, csepeli polgármester, akit két hete ittasan vezette autóját, amikor megállították a rendőrök.

Az Index kedden e-mailben kérdezte meg Borbélyt az igazoltatás körülményeiről, aki azonban válasz helyett az önkormányzat honlapján kora délután közzétett egy közleményt az ügyről.

Bocsánatot kérek!

Így kezdődik a polgármester nyílt levele, amelyben közelebbről meg nem nevezett családi problémákat hoz fel mentségeként.

„Az elmúlt néhány hónapban komoly családi problémák merültek fel az életemben, amellyel nap mint nap meg kellett, és meg is kell küzdenem. Január 25-én hajnalban, egy váratlan esemény hatására, úgy ültem autóba, hogy előző este egy rendezvényen alkoholt fogyasztottam.

A hajnali órákig fel sem merült bennem, hogy nekem autót kell vezetnem, de mégis így alakult. A rendőrség igazoltatott, a szonda elszíneződött. Ilyen hibát még soha nem követtem el korábban. Gyorshajtást és balesetet nem okoztam, azonban a botlásom nem jár következmények nélkül, a felelősséget vállalom.

A hibámért minden csepelitől elnézést kérek!

Az Index információi szerint Borbélyt a IX. kerületben állították meg a rendőrök, és bár kiderült, hogy fideszes polgármesterről van szó, eljárást indítottak ellene.

MSZP: Borbély két hétig hallgatott

"Felhívjuk Borbély Lénárd figyelmét, hogy Magyarországon legalább egymillió családnak vannak súlyos problémái, csak nekik nincs közpénzből fizetett szolgálati autójuk, közpénzből fizetett mikrobuszuk és közpénzből fizetett sofőrjük sem, aki 24 órában a rendelkezésükre áll, és nemhogy taxira nincs pénzük, de tömegközlekedésre sem.

Borbély Lénárd több mint két hete hallgatott a tettéről. Itt volt az ideje, hogy a nyilvánosság elé álljon. De akkor is bocsánatot kért volna a csepeliektől, ha a sajtó a napokban nem kereste volna meg az ORFK-t és a csepeli önkormányzatot?"