A Fidesz rájött, hogy már rég kizárták a hamis pénzzel lebukott tagozatvezetőt

2015.02.11. 17:27 Módosítva: 2015.02.11. 20:30

A Fideszt délelőtt kerestük meg azzal, hogy a pártvezetés tud-e arról, hogy Veress Áront, a párt ifjúsági tagozatának vezetőjét letartóztatták. Egyáltalán létezik-e még az ifjúsági tagozat, és hogyan fordulhat elő, hogy az ifjúsági tagozat honlapján szereplő telefont egy olyan férfi veszi fel, aki elmondása szerint már nem tartja a kapcsolatot a Fidesszel.

A Fidesz sajtóosztálya akkor időt kért, míg felveszik a kapcsolatot Veress-sel, illetve a pártvezetést is megkérdezik az ügyről.

Ezután cikkünkben beszámoltunk arról, hogy Veresst a Keleti pályaudvarnál elfogták a rendőrök, miután hamis 100 euróst akart beváltani. A házkutatás után pedig majdnem 30 ezer euró hamis pénzre bukkantak a lakásán a rendőrök. A bíróság pedig múlt héten letartóztatta.

A Fidesz késő délután a következő közleményt adta ki:

Veress Áron nem a Fidesz Ifjúsági tagozatának elnöke. A Fidesz 2012-ben Veress Áront soraiból kizárta. Így a Fidesz Veress Áron cselekedeteiért semmilyen felelősséget nem vállal. Amennyiben igazak a róla megjelent állítások, a törvény előtt kell felelnie tetteiért.

A közlemény itt véget ér, nem derül ki, hogy miért zárták ki Veresst. Az sem, hogy létezik-e még az ifjúsági tagozat. Kérdés még, hogy miért nem frissült – ezek szerint három éve – e nem mellékes információval a tagozat honlapja, és miért tartott a Fidesznek órákig kideríteni azt, hogy egy kizárt tagozatvezető iránt érdeklődünk.

Még most is ez található az ifjúsági tagozat honlapján:

kep

Az MSZP is megszólalt az ügyben, a párt szerint ugyanis a közleményében hazudik a Fidesz, amikor azt állítja, hogy Veress Áronnak 2012 óta semmi köze Orbán Viktor pártjához. A Fidesz.hu-n délutánig még megtalálható volt a Fidesz Ifjúsági Tagozatának vezetősége, ahol elnökként Veress Áron van feltüntetve. Az MSZP talált egy 2013. áprilisi cikket is, amelyben Veress Fidesz-tagozatvezetőként nyilatkozik.

Sőt, az esti órákban felbukkant egy olyan újságcikk képe is az interneten, amelyben Veress a párt ifjúsági tagozata elnökeként szerepelt. Ez a cikk egy zalaegerszegi 2014. december 12-én jelent meg, a jobboldali ifjúsági szervezetekkel foglalkozik, és szerepel benne Veress-sel egy rendezvényen a fideszes Gulyás Gergely, valamint az állami sztráda- és vasútépítő cég szóvivője, Loppert Dániel is.