Dugódíj: pénzbehajtás faék egyszerűséggel

2015.02.13. 09:20

Update: A főváros cáfol, a közleményüket a cikk alján találja.

Az Orbán-kormány újratárgyalná a parlament által már leszavazott dugódíjat. A tervek szerint a városvezetés majdan arra is jogot formálhat, hogy a kerületi tulajdonban lévő utakon is díjat szedhessen.

A Népszabadság szerint Tarlós István budapesti főpolgármester szeretné már 2016 januárjától bevezetni a dugódíjat, és ennek lehetőségét vizsgálja a BKK.

Valószínűleg azzal sem fog szöszölni a főváros, hogy kapukat állítson – többmilliárdos összeg –, és a zónában tartózkodás időtartamában arányos fizetési módszerek lehetőségét megteremtse, hanem kapuk nélkül egynapos matricák lesznek, amelyeket a már felállított köztéri kamerákkal ellenőriznének. A büntetési tételt felviszik olyan magasra, hogy elriassza a budapesti blicceléshez szokott közlekedőket a sunnyogástól.

A napi matrica eredetileg belengetett 500 forintos ára is 700 forintra emelkedett a tervezés során, az éves bérlet 115 ezer forint lehet, és hol van még a jövő év!

Alaptalanok a hírek

Minden alapot nélkülöz, hogy 2016 januárjától bevezetnék a dugódíjat Budapesten, ahogy az is, hogy a főpolgármester a nagykörúti zónahatár mellett tette volna le a voksát – közölte a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága. (MTI)