Lehet-e jobban nyalni Putyinnak, mint Bayer Zsolt teszi?

DSC 2047
2015.02.17. 09:29

Minden napilap alaposan foglalkozik Putyin orosz elnök mai budapesti látogatásával, és persze mind a négy politikai napilapban olvashatunk publicisztikákat is a látogatásról. 

Nincs abban semmi meglepő, hogy az Orbán–Simicska-háborúban is a miniszterelnök mellett mindvégig kiálló Bayer Zsolt a Magyar Hírlapban pozitív fejleményként értékeli a nyugaton most nem épp jó szemmel nézett orosz államfői látogatást. Ám még Bayer Zsolttól is meglepően nagyok azok a nyelvcsapások, amelyeket Putyin államfő irányába tesz ezen a szép napon.

Tisztelt Elnök Úr! Most várom önt. Mert most önnek van igaza.

Putyinnak Bayer szerint egész pontosan abban van igaza, hogy „nem hagyta elveszni Oroszországot”.

A terjedelmes publicisztika, vagyis nyílt levél nagyjából arról szól, hogy nem szabad egyenlőségjelet tenni a korábbi Szovjetunió és a jelenlegi Oroszország között, és most azok hőzöngenek, akik korábban szerették a Szovjetuniót.

És pontosan annyira gyűlöltek engem akkor, amikor gyűlöltem a Szovjetuniót, mint most gyűlölnek, amiért szeretem Oroszországot, és igazat adok önnek.

Akit a további fordulatok is érdekelnek, például Jelcin lealkoholistázása vagy Bayer rövid Csehov-elemzése, komolyan olvassák el az írást, amely így zárul amúgy: „Isten hozta, elnök úr..."