Kamu volt a magyarországi tálib merénylet híre

2015.02.19. 15:49
Az Index információi szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) vezetője az országgyűlés nemzetbiztosnági bizottsága előtt cáfolta, hogy meghiúsítottak volna tálib merényletet Magyarországon.

Hajdu János, a TEK vezetője a parlamenti bizottság csütörtöki zárt ülésén határozottan kijelentette, nem volt olyan merényletkísérlet, amelynek résztvevői Budapestre terveztek akciót, de a TEK, illetve a magyar hatóságok közreműködésével időben elfogták őket.

Mint emlékezetes,a Magyar Nemzet szombati számában jelentetett meg egy terrorizmusról, és bűnüldözőkről szóló írást, amely többek között azt állította, hogy bár Magyarországot egyelőre csak tranzitországnak számít a terroristák köreiben, mégis előfordult a közelmúltban, hogy Budapesten terveztek fegyveres támadást, amelyre a tálib ellenállás egyik vezetője adott utasítást.

A cikk szerint a merényletre készülő külföldiek leleplezésében nagy szerepe volt a magyar titkosszolgálatok, a TEK és az európai rendőri szervek együttműködésének.

A nagy feltűnést keltő állításokat hétfőn a lap is igyekezett korrigálni, és azt írta, hogy az eset nem az idén, hanem 2012-ben történt. Bécsben sikerült elfogni az egyik lehetséges elkövetőt, aki illegális bevándorlóként érkezett Ausztriába.