Patkányt videóztak le egy belvárosi Coop kirakatában

2015.02.19. 13:11

Patkány garázdálkodott az Ó utca és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán lévő Coop kirakatában szerda este, amit egy szemfüles ember videóra is vett, és a felvételt eljuttatta a 444.hu-nak.

A lap megkereste az üzlet tulajdonosát, aki a lapnak elmondta, hogy rendszeresen irtatnak a boltban, idén is volt már patkányirtás. A bolt üzletvezetője nem tudja, hogy mit lehetne tenni még ezen kívül.

Sajnos én is azt tapasztalom, hogy az utóbbi tíz évben elszaporodtak a patkányok Budapesten. Hiába irtatjuk ki, bejön megint. A csatornákban lakik

- nyilatkozta a lapnak.

Az Index korábbi cikke szerint évente 3-4000 bejelentést tesznek patkány miatt Budapesten. A bejelentések és a nyomok alapján az I.-II., a VI.-VII., és a XI. kerületben leggyakoribb a patkány. Teljesen sosem lehet kiirtani a patkányokat, mert különböző szállítmányozási útvonalakon mindig érkezik a fővárosba utánpótlás.

A fővárosban 1971 óta mentesítenek, az akkori 2 millióról mára 1-2 ezerre csökkent a patkányok száma. Az irtás és megelőzés évi 200 millióba kerül, de ha abbahagynák, 2-3 év múlva megint minden budapestire jutna egy patkány.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1998 őszén megjelent, a patkányokkal foglalkozó kiadványában a budapesti patkánymentesítést a világon a legjobban szervezett hosszú távú patkányellenes programként jellemezte.