Kapavágás nélkül elment egymilliárd

2015.02.20. 07:49

Anélkül, hogy a látható munkálatok megkezdődtek volna, 890 millió forint ment el a Városligetbe tervezett, sokak által vitatott múzeumnegyed megvalósítására – derült ki az Átlátszó által kikért adatokból.

A 100 milliárdosra tervezett projekt költségei kapcsán az állam által megbízott Városligeti Ingatlanfejlesztő Zrt. saját irodabérletére havi 3,6 millió forintot költött, egy Luxemburgban bejegyzett cégtől.

  • Tavaly 384,6 millió forint értékű keretszerződést kötöttek a Főkert Zrt.-vel a zöldterület karbantartására.
  • A vasárnap három évre bezárt Szépművészeti Múzeum 237 millió forintot kapott a megépíteni tervezett új múzeumi épületek (Magyar Építészeti és Fotómúzeum, Magyar Zene Háza, Néprajzi Múzeum) tervezésére kiírt nemzetközi pályázat díjazottjainak kifizetésére.
  • 31,3 millió forintot kapott az Architorg Stúdió Építészeti Kft. a Liget Budapest projekthez kapcsolódó tervezési programok előkészítéséért.
  • 25 millió forint ment el a kulturális fejlesztésekre specializálódott Lordculture-tól kapott múzeumtechnológiai tanácsokra.
  • 31 millió forintot fizettek “egységes tartalomszolgáltató platform bevezetése” címszóval a 2010-ben létrehozott Appsters Mobiltartalom Szolgáltató Kft.-nek.
  • Információs kiadványok készítésére 19 milliót és a Liget Budapest Projekttel összefüggő események fotó- és videódokumentációjának elkészítésére készítéséért egy éves időtartamra 8,89 millió forintot fizetnek a PNB-Photo Kft.-nek.