Vádat emeltek a gólyatábori erőszaktevővel szemben

2015.02.20. 09:11

Szexuális erőszak bűntette miatt vádat emelt az fonyódligeti gólyatáborban történt bűncselekmény miatt a Fonyódi Járási Ügyészség. A nyomozás a múlt hónapban fejeződött be.

A sértett kímélete miatt a bűncselekmény részleteinek, az elkövetés körülményeinek nyilvánosság elé tárása nem lehetséges, az ügyészség egyébként a vádiratban zárt tárgyalás kitűzését indítványozta azzal, hogy a bíróság a sértett tanút a vádlott jelenléte nélkül hallgassa ki. A vádlott előzetes letartóztatásban van, vele szemben az eljáró Fonyódi Járási Ügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta – tudatta a közlemény.

A bűncselekmény tavaly augusztusban történt. A nyomozás könnyen futhatott volna vakvágányra, fontos bizonyítékok kis híján eltűntek. Az Indexen ezután cikksorozat jelent meg, amelyben kiderült, sokkal több hasonló eset történt más gólyatáborokban, ám ezek rejtve maradtak a hatóságok előtt, részben azért, mert a szervezők igyekeztek lebeszélni az áldozatokat a feljelentésről.