Orbán Viktor megszólalt a veszprémi bukás után

2015.02.22. 21:31

Veszprémben meglepetésgyőzelmet aratott a baloldali pártok által támogatott Kész Zoltán a fideszes Némedi Lajos fölött. Alább összeszedtük a fideszes és Fideszhez közeli véleményeket.

A Fidesz gratulál

A Fidesz gratulál Kész Zoltán független jelöltnek a veszprémi választáson elért győzelméhez – írta rövid közleményében a párt. „Köszönetet mondunk azoknak, akik munkájukkal segítették helyi kampányunkat. Külön köszönjük mindenkinek, aki Veszprémben és a környező településeken részt vett a mai választáson és szavazatával támogatta Némedi Lajos alpolgármestert" – írta a párt.

Orbán: Nem ülhetünk a babérjainkon

A miniszterelnök váratlanul a Facebookon üzent a veszprémi támogatóinak.

Kedves veszprémi támogatók, aktivisták! Köszönjük a munkátokat. Továbbra is kiállunk értetek, veszprémiekért. A választók döntését tiszteletben tartjuk, ugyanakkor tanulság: nem ülhetünk a babérjainkon.

Némedi: Folytatjuk

„Folytatjuk a munkát és a választók akaratát tiszteletben kell tartani – mondta a Hír Tv-nek vesztes fideszes jelölt, Veszprém alpolgármestere. – A választás eredményét el kell fogadni, és valóban keressük ennek az okait, hogy a következő időszakban ilyen ne fordulhasson elő.”

Mint mondta, 2006 óta dolgozik Veszprémben önkormányzati képviselőként, 2010 óta pedig a város alpolgármestereként. „Úgy érzem, eddig is tisztességgel ment a munka, ezt szeretném továbbra is folytatni. Az elkövetkező időszakban is a város érdekeit kívánom szolgálni, ugyanazzal a hitvallással, amit eddig is igyekeztem megvalósítani” – jelentette ki. A választási kampányról Némedi Lajos azt mondta, hogy az elmúlt hónapokban több ezer emberrel találkozott, megismerhette gondjaikat, problémáikat, javaslataikat, melyekért köszönettel tartozik.

Navracsics: Új stratégia kell

A választóknak igazuk van, ezek szerint új stratégiát kell kialakítania a Fidesznek. Ezt Navracsics Tibor, az Európai Bizottság biztosa mondta a vesztes választás után a Hír tv-nek.

Széles simicskázott egyet

„Na most S.L. örülhet” – írta a Facebookon.

Kósa: Ez most így sikerült

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a jobboldali szavazók számára nem volt tétje a veszprémi választásnak. „Míg a Fidesz–KDNP úgy fogalmazta meg a választás tétjét, hogy ki képviseli Veszprémet és környékét az Országgyűlésben, addig Kész Zoltán a kormánypártok kétharmados parlamenti többségének sorsát határozta meg tétként. A baloldali szavazókat ez jobban mozgósította, mint a kormánypártok által kitűzött tét a fideszeseket. Ez most így sikerült” – idézte az MTI Kósa Lajost.