2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Kényszermegoldás, de legalább steril a betegszállító bevásárlókocsi

2015.02.25. 08:59
Korábban kézben hordták az öt év alatti gyerekeket, a speciális szállítóeszköz drága – az egész magyar internetet bejárta a szegedi steril betegszállító bevásárlókocsi. A Délmagyarország utánajárt, miért használják, és biztonságos-e.

„Jó ideje használják már ezt a gyerekklinikán a 0–5 éves korú gyerekek épületen belüli szállításához” – mondta a Délmagyarországnak Facskó Andrea, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ megbízott elnöke a betegszállító bevásárlókocsiról, amit eredetileg a Facebookra posztolt ki egy felhasználó. A posztot azóta eltávolította.

korhazi-agy

„Bár az intézmények közötti szállítás a Maros Sped betegszállító cégnek köszönhetően már megoldott, amikor egyik épületrészből a másikba kell vinni a betegeket kivizsgálásra, az komoly gondot okoz. Sokáig kézben cipelték az altatott vagy más miatt hordozásra szoruló kicsiket. Ez a megoldás annál jóval biztonságosabb” – mondta Facskó.

A speciális eszköz drága

A vezető elmondta: a gyermekklinikán nem használhatók a felnőtthordágyak az ajtók mérete miatt sem, „de nem is lennének praktikusak a kicsik számára”. A speciális gyermekszállító eszközökból nincs sokféle, viszont drágák. A beszerzést tervezik, de addig is marad ez a megoldás – a kézben hordozásnál biztonságosabb.

A bevásárlókocsit tisztítják, fertőtlenítik, és ugyanúgy cserélik az ágyneműt és a fejtartót a belehelyezett matracon, mint a kórházi ágyakon – írja a Délmagyarország.

„Azt emelném ki a sztoriból, hogy az ott dolgozók tudása és hozzáállása messze feledtette a körülményeket, amelyet egyébként ők maguk is szégyellnek. Amit láttam, az nem a kórház és főleg nem dolgozóinak szégyene” – fűzte később hozzá a történethez a képet posztoló felhasználó.