Budapest 2015: kevesebb fény, több patkány

04
2015.02.25. 07:09

Idén négymillióval kevesebbet, összesen 298 millió forintot költhet majd a főváros rágcsáló- és rovarirtásra. Az ellenőrzéstől még többet vonnak el, hátha így majd kevésbé látszik a probléma, írta a Népszabadság. A lap szerint több fővárosi cég idei költségvetése elmarad a kívánttól,

a rend védelmére viszont kétszázmillióval több jut, mint tavaly.

A Népszabadság szerint a költségvetés legnagyobb vesztese a BKK. A közösségi közlekedés támogatása 3 milliárd forinttal csökken, így a cég legalább 15 milliárd forintos hiánnyal vág neki az idei évnek.

Nem lesz könnyű helyzetben a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. sem, ők egymilliárddal kapnak kevesebbet, mint tavaly. Ez azért furcsa, mert 2012-ben már próbálták csökkenteni a közvilágításra fordított költségeket, azonban a balesetek növekvő számát látva a főváros gyorsan felülbírálta a döntését.

A cég vezetője szerint az idei szűkös költségvetésből valószínűleg nem jut olyan luxuskiadásokra, mint idén, amikor például kiépítették a margitszigeti futókör világítását.

A Főkert 500 millióval kevesebbet kap, hogy ez milyen hatással lesz a közparkok állapotára, egyelőre nem tudni. Budapest rendészeti igazgatósága viszont örülhet, a főváros idén 223 millióval költene többet rendészeti célokra.