Megszűnt az eljárás a gólyatábori erőszakoló ügyvédje ellen

2015.02.27. 16:45

Nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, és az eljárás folytatásától sem várható eredmény – a büntetőeljárásról szóló törvény ezen pontjára hivatkozva szüntette meg a fonyódi járási ügyészség azt az eljárást, melyet Jegesy András ügyvéd ellen indított, mondta az Indexnek Hőrich Ferenc, az ügyvéd ügyvédje.

Jegesy K. S. Szilárd, a tavaly az ELTE TÓK fonyódligeti gólyatáborában szexuális erőszakot elkövető fotós ügyvédje volt, egészen addig, amíg öt hónappal a bűncselekmény után váratlanul ki nem zártak az ügyből és meg nem gyanúsították azzal, hogy bizonyítékokat próbált meg eltüntetni.

Ahogy egy hónappal ezelőtti cikkünkben írtunk róla, Jegesyt a gólyatábori szervezők vallomása alapján gyanúsíthatták meg, mégpedig azért, mert Fonyódligetről az elkövető több személyes holmiját is el akarta vinni. Ezek egyike pedig az az SD-kártya volt, melyen az erőszak közben készült 100-150 fotót is tárolta K. S. Szilárd, és melyet a fotósnak egy szekrény tetején sikerült elrejtenie, mielőtt a rendőrök őrizetbe vették. 

Ügyfelem meg volt győződve róla, hogy semmilyen bűncselekményt nem követett el.

– mondta Hőrich az Indexnek. Bűnpártolást csak szándékosan lehet elkövetni, Jegesyék pedig azzal védekeztek, hogy az ügyvéd részéről semmilyen szándékosság nem volt. Magyarul: nem tudta, mit tartalmazott az adathordozó valójában, melyet K. S. Szilárd egyik hozzátartozójának kérésére el akart vinni Fonyódligetről. Végül nem is az ügyvéd találta meg az SD-kártyát, hanem a hallgatói önkormányzat (HÖK) képviselői, akik a rendőrség után vitték a bizonyítékot.

Mivel elhárult a jogi akadály, Jegesy ismét védhetné ügyvédként K. S. Szilárdot, erről azonban még nem döntött – mondta az Indexnek Hőrich.

Azt is megtudtuk az ügyvédtől, hogy Jegesy több pert is indít, illetve indított különböző orgánumok – például a Kaposvár TV – ellen, melyek jogsérelmet okozva írtak a meggyanúsításáról és belekeverték abba még a családját is, különösen feleségét, Lamperth Mónika volt belügyminisztert, jelenlegi XV. kerületi jegyzőt.