Orbán együttérez Nyemcov családjával

2015.02.28. 21:12

Együttérzését fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök a szombaton meggyilkolt orosz ellenzéki politikus, Borisz Nyemcov családjának – derült ki a kormányfő MTI-hez eljuttatott nyilatkozatából.

„Elvárjuk, hogy az orosz kormány teremtse meg a gyilkosság teljes körű kivizsgálásának feltételeit” – áll a közleményben.

A nagykövet is felvonul

Orbán Viktor utasította Magyarország moszkvai nagykövetét arra, hogy "hazánk nevében rója le kegyeletét a megemlékező eseményen". 

A megemlékezés egy belvárosi felvonulás lesz Moszkvában, amire 50 ezer embert várnak. A hatóságok ugyanis engedélyezték, hogy a március 1-jére tervezett külvárosi ellenzéki tüntetés helyett – amelyen eredetileg Borisz Nyemcov is felszólalt volna – a város szívében vonuljanak fel az 55 éves néhai politikus emlékére.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla