Biztosítják Siófoknak a szükséges rendőri erőt

2015.03.04. 21:38

A rendőrség "a szükséges és elégséges erőt" biztosítja Siófoknak a közbiztonság fenntartásához mind a nyári idegenforgalmi szezonban, mind az év többi időszakában - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata szerdán az MTI-vel, arra reagálva, hogy a balatoni város polgármestere rendőri erősítést kért.

Lengyel Róbert, Siófok független polgármestere szerdán az MTI-nek is megerősítette, hogy a napokban egy mintegy húsztagú társaság verekedést provokált az egyik siófoki szórakozóhelyen, ahol a három bántalmazott ember közül egy olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházi ellátásra szorul. Hozzátette, a közelmúltban egy másik szórakozóhely tulajdonosa járt nála, aki hasonló problémák miatt bezárta üzletét. Információi szerint Enyingről érkeztek "a látogatók". A történtek miatt hétvégékre rendőri erősítést kért a megyei rendőrfőkapitánytól.

Kiülős vendéglátóhely a Petőfi sétányon, Siófokon
Kiülős vendéglátóhely a Petőfi sétányon, Siófokon
Fotó: Velvet

Az MTI megkeresésére a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya azt a tájékoztatást adta, hogy Siófok polgármestere kedden fordult kéréssel hozzájuk egy két nappal korábban történt verekedéssel kapcsolatban. A rendőrségi válasz nem tér ki arra, hogy konkrétan milyen segítséget fog nyújtani a városnak, de hangsúlyozza, hogy a város megkapja a szükséges és elégséges rendőri erőt.

Mint arról beszámoltunk, Siófok polgármestere a Somogy megyei rendőr-főkapitányhoz fordult, Lengyel Róbert azt kérte, hogy átvezényelt rendőrökkel erősítsék meg a közbiztonságot.

A független politikus az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, hogy „a városi legenda” szerint egy nagyjából húszfős társaság érkezett Enyingből Siófokra.

Falkákban járkáló hiénákra Siófokon nincs szükség, távol kell őket tartani 

– mondta a polgármester, aki hozzátette: ismeri a helyi és megyei főkapitányt, nincs kétsége, hogy meg fogják kapni a segítséget.

A Sonline.hu vasárnap írt arról, hogy megvertek két biztonsági őrt egy diszkónál, a támadók több autóval érkeztek. A hírportál keddi cikke szerint „újra felbukkantak Siófokon az enyingi romák, amit nem csak ez az egy eset erősít meg”. Az egyik helyen többször is erődemonstrációt tartottak, ahol ezután be is szüntették a bulikat.