Vona megbüntette a Fidesz kétharmados szavazását segítő jobbikost

2015.03.04. 14:01

A Jobbik elnöksége százezer forintos pénzbüntetést szabott ki Apáti Istvánra, aki távol maradt a keddi parlamenti szavazástól. A párt vezetése szerdán arról is döntött, hogy a jövőben minden kétharmados jogszabályt érintő szavazásról történő távolmaradás büntetést von maga után a Jobbik-frakcióban, és a norma visszamenőleg is hatályos.

Vona Gábor megértését és együttérzését fejezte ki Apáti Istvánnak és családjának amiatt, hogy halálosan megfenyegette egy mátészalkai banda tagja. De a kétharmados többség eltűnése és a Fidesz erkölcsi, valamint legitimációs bukása miatt súlyos felelőssége van minden egyes ellenzéki képviselőnek, írta közleményében.

Vona Gábor kitért arra, hogy egyszer betegség miatt ő is távol maradt egy kétharmados szavazástól. Százezer forintos büntetését a Heim Pál Gyermekkórház alapítványának ajánlja fel - közölte.

Nem Apáti volt az egyetlen, aki bajba került a keddi szavazásokon. Fazekas Sándor a paksi szerződések titkosításánál nyomott félre, Kósa Lajos pedig a közigazgatási tárgyú törvényeknél nyomott félere, emiatt ott nem is lett meg a kétharmaduk. Kósának is járt a százezer forintos büntetés, mondta tegnap Rogán.