Újabb bombát találtak a Déli pályaudvar alagútjánál

2015.03.06. 10:58 Módosítva: 2015.03.06. 12:51

Megint találtak egy második világháborús bombát a Déli pályaudvar beomlott alagútjának helyreállítási munkálataikor, emiatt újra lezárják a 11. kerületi Alsóhegy utcát egy 500 méteres szakaszon, továbbá a Ménesi utat 100, és a Csukló utcát 200 méteres szakaszon.

Csütörtökön délután ugyanitt már találtak egy tüzérségi lövedéket, akkor 9 társasházat kiürítettek, leállították a felújítási munkát egy MÁV-épületnél, és egy óvodában védett helyiséget alakítottak ki a gyerekeknek. Most erre nincs szükség, mondta a honvédség tűzszerészének kommunikációs altisztje az MTI-nek.

A korlátozások a közösségi közlekedést és a vasúti forgalmat sem érintik, és mindössze addig zárják le az érintett utcákat, amíg a robbantótestet elszállítják.

Mint ismert, január 25-én beomlott a Déli pályaudvar alagútja, ami miatt a vasúti közlekedést Kelenföldre terelték át. Az alagút helyreállítási munkálatait kedden kezdte meg a Gradex Szolgáltató Kft., vállalásuk szerint az alagút április második felétől ismét használható lesz. Ugyanakkor úgy hírlik, hogy a Déli pályaudvart a közeljövőben végleg bezárhatják, és a helyén a kormány egy új szuperkórházat nyitna, erről itt írtunk bővebben.   

Frissítés: Az ORFK kommunikációs szolgálata arról tájékoztatta az Indexet, hogy 10:45-kor zárták le az érintett utcákat, de a bomba elszállítása mindössze 20 percet vett igénybe, így 11:05-kor már fel is oldották az útzárakat. A robbanótest egy szovjet gránát volt.