Autós üldözés, migránsok, Lenti és Rédics

2015.03.07. 10:59

A lenti rendőrök megpróbáltak megállítani egy olasz rendszámú személyautót és egy kisbuszt március 15-én Lentiben, de azok továbbhajtottak, így üldözőbe vették a két autót. Több kilométer után Rédicsnél, a szlovén-magyar határnál sikerült feltartóztatniuk azokat.

A kisbusz sofőrje és utasa kiugrott az autóból, és futva elmenekült. Amikor a rendőrök kinyitották az autó rakterét, 11 afgán és 5 bangladesi embert találtak, akik csak humanitárius tartózkodási engedéllyel rendelkeztek.

A személyautót egy pakisztáni férfi vezette, mellette pedig egy indiai állampolgárságú ember ült, őket a rendőrök előállították. A helyszínről elmenekült két férfit aztán néhány órával később Rédics belterületén fogták el, majd előállították a két indiai férfit, akiket gyanúsítottként hallgatták ki. Másnap reggel egy budapesti lakásban elfogtak egy afgán férfit, akit szintén előállítottak és gyanúsított hallgattak ki.

A migránsok azt mondták a nyomozóknak, hogy Budapesten egy parkolóban találkoztak a sofőrrel, és Olaszországba szerettek volna eljutni.