Szentgyörgyvölgyi Péter szerint Szentgyörgyvölgyi Gábor a legalkalmasabb

2015.03.11. 12:41

Juhász Péter az Együtt V. kerületi önkormányzati képviselője a Facebook-oldalára rakta ki azt az előterjesztést, ami szerint Szentgyörgyvölgyi Péter a testvérét, Szentgyörgyvölgyi Gábort ajánlja testvérvárosi tanácsnoknak.

Az V. kerületi polgármester az előterjesztésben azt írja, hogy

az önkormányzatunk kiemelt fontosságot tulajdonít a testvérvárosokkal való széleskörű és sokoldalú kapcsolat kiépítésére és ápolására. A folyamatos, napi kapcsolatot a testvérvárosok megszokták és továbbra is igénylik. ... Ezért javaslom a Tisztelt Képviselő-testületnek, hogy Szentgyörgyvölgyi Gábor képviselőt válassza meg Testvérvárosi Tanácsnoknak.

A képviselő-testület csütörtökön dönthet az előterjesztésről. A tanácsnok tiszteletdíját külön önkormányzati rendelet határozza meg, ami Juhász Péter szerint havi 220 ezer forintos bérezést jelent.

A 220 ezres állások története

Ahogy azt már megírtuk, a Szentgyörgyvölgyi Péter vezette önkormányzat novemberben leváltotta Kerényi Imrét a kerületi City Televízió felügyelőbizottsága éléről, és a polgármester szintén fideszes testvérét ültette a helyére. Aztán, amikor kiderült, hogy ezzel kétszeresen is törvényt sértettek, azt állították, hogy csak adminisztrációs hiba történt, és a bruttó 375 ezer forintos jövedelemmel járó állást visszakaphatja Kerényi. Ráadásul az ügyet is elsikálták, a jegyző ellen indult eljárás, holott neki kellett volna törvényességi felügyeletet biztosítania a döntésnél.

Szentgyörgyvölgyi Gábor azonban már így is álláshalmozónak számított volna, ugyanis Juhász bejegyzése szerint képviselői tiszteletdíján kívül egy önkormányzati bizottság elnöke, egy másiknak meg alelnöke havi 220 ezer forintért, továbbá felügyelőbizottsági tag az Arany10 kultúrházban havi 220 forintért. Ráadásul, ha holnap megszavazzák neki a testvérvárosi tanácsnok címet is, akkor újabb 220 ezres fizetésre tehet szert, tehát havonta 660 ezer forintot kaphat az illetményén felül.

Szentgyörgyvölgyi Gábor
Szentgyörgyvölgyi Gábor
Fotó: Belváros-lipótváros Önkormányzata

A kerület szerint mindez törvényes

A kerület cikkünk megjelenésre után közleményt adott ki, amiben nem cáfolták a fentieket, de rámutattak, hogy 

Szentgyörgyvölgyi testvérének a törvény szerint ennyi pénz jár. A polgármester tesója nagyon rendesen dolgozik.

"Szeretnénk tájékoztatni, hogy Szentgyörgyvölgyi Gábor önkormányzati képviselőként és bizottsági elnökként is az önkormányzati törvényen alapuló önkormányzati rendelet alapján részesül havi juttatásban. Ugyanez a rendelet rendelkezik arról, hogy a bizottsági alelnököket nem illeti külön juttatás. Felügyelő bizottsági tagként pedig a kormányrendelet által szabályozott fizetés illeti meg.

Arról, hogy Szentgyörgyvölgyi Gábor testvérvárosi tanácsnok lesz-e, a holnapi testületi ülés folyamán születik csak döntés.

Elutasítunk minden olyan vádaskodást, ami Szentgyörgyvölgyi Péter testvérével kapcsolatosan a médiában szárnyra kapott. Szentgyörgyvölgyi Gábor az ezt megelőző években is dolgozott a belvárosiakért, tisztességes versenyben nyerte meg a választásokat, a belvárosi önkormányzati képviselők közt a legmagasabb számmal, a szavazatok 60,54%-ával. Szentgyörgyvölgyi Gáborra ugyanazok a jogok és kötelezettségek érvényesek, mind minden képviselőre a testületben."