Két év börtön lett abból, hogy egy férfi kivette a kétéves unokahúga fülbevalóját

2015.03.12. 09:32

A bíróság egyelőre nem jogerősen egy év tíz hónap felfüggesztett börtönre ítélt egy férfit, aki kivette kétéves unokahúga fülbevalóját, majd eladta azt. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség közleménye külön kiemeli, hogy a felháborító eset a nőnapon történt. 

A 20 éves férfi Homrogdon, a szüleinél töltötte március 8-át. Nővére kétéves kislánya is ott volt. A férfi anélkül, hogy erőszakot alkalmazott volna, kivette a kislány füléből a fülbevalót, és a 14 ezer forintot érő arany ékszert eladta 5 ezer forintért. A vevő egy helyi férfi volt, aki nem tudta, honnan származik a fülbevaló.

A kislány szülei azonnal feljelentették a nagybácsit. A rendőrség megtalálta a fülbevalót, és visszaadta a kislánynak.

A Szikszói Járási Ügyészség két nappal az eset után gyorsított eljárásban bíróság elé állította a férfit. A bíróság kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit és és 1 év 10 hó börtönre valamint 1 év közügyektől eltiltásra ítélte. vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ha az ítélet jogerőssé válik, a férfinek valóban börtönbe kell vonulnia. Egy korábban kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés miatt ugyanis éppen próbaidőn volt, és a bíróság most ennek a büntetésnek a végrehajtását is elrendelte.