Gázrobbanás volt Zuglóban

D  MI20150312105
2015.03.12. 15:26 Módosítva: 2015.03.12. 20:26

Gázrobbanás volt Budapest XIV. kerületében, a Stefánia úton, értesültünk több olvasónktól. A rendőrök lezárták a Stefánia út és a Cserei utca kereszteződését, rengeteg tűzoltó vonult a helyszínre. A balesetben legalább kilencen megsérültek, egy kisgyermeket

Úgy tudjuk, hogy a QBE Biztosító Stefánia út 51. szám alatti épülete mögött, egy pincében történt a robbanás, majd tűz ütött ki.

Kisdi Máté, a fővárosi katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek elmondta, a földszinten öt lakás lakhatatlanná vált. A tüzet már eloltották. A statikus megállapította, hogy a ház szerkezete nem sérült, így minden lakó visszatérhetett otthonába, de gázszolgáltatás a vezetékek vizsgálatáig nem lesz.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint a kilenc sérült között négy gyerek van, egyikükön, egy kétéves gyereken életmentő beavatkozásokat kellett végezni, és életveszélyes állapotban vitték kórházba. A többi sérült állapota stabil, de közülük többen súlyosan megsérültek. A kórházba szállított kisgyermeket végül, akit az újraélesztés után válságos állapotban szállítottak kórházba nem tudták az orvosok megmenteni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága közveszélyokozás miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárásban vizsgálja az eset körülményeit.