Judit
3 °C
7 °C

Nem vitték át a szülészetre a vajúdó nőt

2015.03.12. 09:07

A Blikk úgy tudja, hogy mindössze egy függöny választotta el azt az órák óta vajúdó nőt a többi betegtől a Szent Imre kórház pszichiátriai osztályán, akinek végül gyermeke nem maradt életben.

A nőt annak ellenére nem vitték át a szülészetre, hogy órák óta önkívületi állapotban sikoltozott. A lap szerint ráadásul a B épületben lévő zárt osztálytól mindössze néhány méterre van az A épületben lévő szülészet. A függönnyel eltakart nő szenvedéseit így az egész pszichiátriai osztály hallgatta.

A kórház szerint a gyerek végül halva született, a Blikk által megszólaltatott egyik beteg szerint viszont még felsírt. Mint a 65 éves nő elmondta, az egyik nővér azt kiabálta, hogy "úristen, segítsetek!", mire többen is odaszaladtak, elkezdték a gyerek mellkasát nyomni, megveregették a testét, mire fel is sírt.

A kórház pszichiátriai osztályának főorvosa, dr. Ferencz Csaba szerint viszont a gyermeket az anya holtan hozta világra, és ezt a belső vizsgálat is alátámasztotta. Szerinte azért nem vitték át a nőt a szülészetre, mert nem ez volt a "vezető kórképe", vagyis másodlagos volt, hogy állapotos.

A lap szerint ugyanakkor a történtek után csak egy nappal hívták ki a rendőrséget, hogy bejelentsék, meghalt az osztályukon egy újszülött. A rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja az esetet.

A Bors ugyanakkor úgy tudja, hogy a nő a terhességére veszélyes depresszióval küzdött, először a sürgősségi osztályon helyezték el, majd onnan került át a pszichiátriára. A lap szerint a gyereket megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?