Szolnokon is nyert az Elios

2015.03.12. 20:13

Tiborcz István cége, az Elios nyerte el a lehetőséget, hogy korszerűsíthesse a közvilágítást Szolnokon is. A közbeszerzés.hu-n megjelent eredményt a 444.hu szúrta ki.

Összesen 870 millió forintos (pontosabban: 877387300 forintos) szerződésről van szó, egyedül az Elios indult a tenderen.

Már négy önkormányzatnál is úgy nyert lámpacsere-tendert a cég, hogy résztulajdonosa benne volt a kiírásban, írtuk korábban a cég sikerszériájáról. A cég Tiborcz István, Orbán Viktor miniszterelnök vejének tulajdonában van. Az ügyben rendőrségi nyomozás indult.

Nemrég írtuk meg azt is, hogy a váci közvilágítást is Orbán vejének vállalkozása, az Elios cserélheti le. A cég jogelődjét a Tiborcz-család alapította, de a vállalkozásába 2010-ben beszállt a Közgép is, és néhány év alatt megszázszorozta a bevételeket. A Simicska-birodalom azonban 2013 júniusában kivonult: a Közgép-cég, az E-os Energiakereskedő Kft. Tiborcz István és Orbán Ráhel esküvője előtt átadta a teljes irányítást és a részvényeit. A cég ekkor kapta mai nevét, az Eliost. Részletek korábbi cikkünkben.