Meg akarta ölni magát az egyik letartóztatott bróker

2015.03.13. 15:08 Módosítva: 2015.03.13. 15:09
Az Index információi szerint kedden hajnalban öngyilkosságot kísérelt meg a brókerbotrány miatt vizsgált cégek egyik letartóztatott vezetője a Gyorskocsi utcai börtönben.

A büntetés-végrehajtás kommunikációs főosztálya az Index kérdésére megerősítette: „a Fővárosi Bv. Intézet Gyorskocsi utcai objektumában 2015. március 10-én, a hajnali órákban valóban történt öngyilkossági kísérlet”.

Azt is kérdeztük a BVOP-tól, hogy az öngyilkossági kísérlet elkövetője azonos-e a Hungária Értékpapír Zrt.-nél, vagy a Buda Cash-nél történt pénzügyi visszaélések miatt letartóztatottak egyikével.

A BVOP a személyiségi jogok védelmére hivatkozva azt közölte, hogy sem az érintett személyről, sem az érintett személy egészségi állapotáról nem adhatnak tájékoztatást. A büntetés-végrehajtás vizsgálja az esetet.

Úgy tudjuk, a bróker súlyos vérveszteséget szenvedett, az utolsó pillanatban tudták megmenteni.

Hét bilincs csattant

Az ORFK március 6-án jelentette be, hogy a Magyar Nemzeti Bank feljelentése alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást rendelt el a ceglédi székhelyű Hungária Értékpapír Zrt.-nél sikkasztás elkövetésének gyanúja miatt. A nyomozók házkutatást tartottak, majd még aznap gyanúsítottként hallgattak ki négy cégvezetőt, és őrizetbe is vették őket.

A korábban kirobbant Buda-Cash Brókerház-ügyben elhúzódott a vizsgálat, és ott csak a Hungária Zrt.-nél lezajlott letartóztatások után vett őrizetbe vezetőket a rendőrség.

Az MNB február 24-én jelentette be, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash működési engedélyét, és felügyeleti biztosokat rendelt ki a visszaélésgyanús esetek miatt. Három gyanúsított előzetes letartóztatásról viszont csak két héttel később számolt be a Fővárosi Főügyészség. Március 10-én, kedden közölték, hogy csalás minősített bűntettének, valamint a számvitel rendje megsértése minősített bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás.