Lesz hova menniük a gázrobbanás után

2015.03.13. 11:56

Mivel a csütörtöki, Cserei utcai gázrobbanásban közvetlenül érintett lakók kórházban vannak, az elhelyezésükről később gondoskodnak

– mondta Karácsony Gergely XIV. kerületi polgármester pénteken az MTI érdeklődésére.

A polgármester elmondása szerint a Cserei utcai társasház - amelynek öt lakása lakhatatlanná vált az egyik földszinti lakásában csütörtökön történt gázrobbanás miatt - száz százalékban önkormányzati tulajdonban van. Az érintett lakások egy része rossz állapota miatt lakatlan volt, a többi lakó pedig jelenleg kórházban van, ettől függetlenül jogosultak új önkormányzati bérlakás igénylésére.

Karácsony azt mondta, hogy a ház statikailag nem sérült, ahogy a gázvezeték sem. Nem is a gázvezeték, hanem

egy illegálisan használt gázpalack robbant fel, miközben ki akarták cserélni.

Mint mondta, a lakók túlnyomó többsége - akiknek az otthona nem sérült meg a robbanásban - még csütörtökön visszatérhetett a lakásába, senkit sem kellett ideiglenesen elszállásolni.

Tóth Ferenc, a Péterfy Sándor Utcai Kórház Baleseti Központjának intézetvezető főorvosa arról tájékoztatott, hogy a robbanás helyszínéről hozzájuk bevitt hat sérültből - négy gyermek és két felnőtt - ötnek jó az állapota. A kétéves gyerek, akin a helyszínen életmentő beavatkozásokat kellett végezni viszont továbbra is életveszélyes állapotban van.

Összesen kilencen sérültek meg a robbanásban, közöttük négy gyermek. Egy kétéves gyermeket életveszélyes állapotban, a többieket súlyos sérülésekkel, de stabil állapotban vitték kórházba. A rendőrség csütörtökön közveszély okozás  gyanúja miatt eljárást indított ismeretlen tettes ellen.