Forgalomkorlátozások lesznek az M0-son

2015.03.16. 12:40

Folytatódik és látványosabb szakaszához ér az M0-s autóút M1-es és M7-es közötti, törökbálinti szakaszának építése. Emiatt újabb lezárásokra lehet számítani, közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Március 16-án, hétfőn 22 órától március 17-én kedden 15 óráig

Forgalomkorlátozásra kell számítani az M0, M7 csomópont Dulácska völgyhíd után a törökbálinti csomópont irányába. A forgalomkorlátozás rendőri irányítás mellett zajlik. A jobb és a bal oldali sávokon megközelítőleg 4x15 percre a teljes forgalmat lezárják.

Március 19-től négy hónapon át a nappali órákban

Az M1-1-M0 elválási csomópontban az M0 bal pályájának forgalma az M1 felé (Győr felé és M1 Budapest centrum felé) ideiglenes terelőúton bonyolódik majd. A terelés 30 km/h-s sebességkorlátozás bevezetését jelenti 200 m hosszon, megelőző M0 szakaszon 60 km/h-s sebességkorlátozás és útszűkület mellett várhatóan 4 hónapon keresztül folyamatosan.

Március 20. után

A kivitelező lezárja a törökbálinti csomópont (Auchan csomópont) M1 felé vezető felhajtó ágát. A lehajtó ág lezárása április végén várható, viszont a felhajtó kivitelezése alatt továbbra is funkcionálni fog és az áruház, valamint Törökbálint továbbra is megközelíthető az M0-ról lehajtók számára.

Az M0 déli szakasza Magyarország legnagyobb igénybevételnek kitett gyorsforgalmi útja, a régió második legforgalmasabb autóútján irányonként és forgalmi sávonként  25 ezer jármű halad át naponta. A rendszeres torlódások, gyakori balesetek miatt régóta időszerű a bővítés.