Hende Csaba az irodavezetőjétől sem vonta meg a luxust

2015.03.17. 07:12

A Blikk újabb részleteket kozölt Hende Csaba honvédelmi miniszter 2011-es párizsi útjáról, amelyre akkori irodavezetője, most már a felesége kísérte el.

Mit tudtunk eddig?

A honvédelmi minisztert 2011. október 23-án az ünnepi Liszt-koncertre és az ottani 56-os ünnepségre hívták meg. Hende az utazáskor még két lányával és feleségével élt, az akkori vagyonnyilatkozatában legalábbis ez szerepelt. Az útra Szajlai Mónika, az irodavezetője kísérte el, Csak később, az idén leadott bevallásában írta azt, hogy a nála 17 évvel fiatalabb Szajlai már az élettársa.

Az állam 126 ezer forintos  szállodai számlát kapott  Hende kint töltött egy éjszakája után, ami akkori árfolyamon 422 euró volt. 

Mi az újdonság?

A Blikk most kiderítette, hogy a kétnapos út két fő részére összesen 468 ezer forintba került. Ezt a lap egy adathalmazból bányászta ki, amelyet a minisztérium küldött. Mindez azt jelenti a lap szerint, hogy a kétfős delegáció hotelköltsége 252 ezer forintra rúgott egyetlen éjszakára. A Blikk felveti, hogy nem egyértelmű, hogy Hende külön szobában volt-e Szajlaival (mivel az irodavezetője volt, feltehetően igen), és ha külön voltak "egy titkárságvezetőnek miért jár ugyanolyan luxusellátás, mint egy miniszternek".

Hende pár héttel ezelőtt egy videóban vallott szerelméről. Ebben azt állította, hogy csak 2013 végén jöttek össze, miután ő már elvált a feleségétől, és Szajlai Mónika is távozott a minisztériumból. Hende élettársa jelenleg két állami cégnél is vezető beosztásban dolgozik, a jegybankhoz tartozó Állami Pénzverő Zrt.-nél és a Diósgyőri Papírgyár Zrt.-nél, utóbbinál igazgatósági tagnak nevezték ki.