Ne csodálkozzon, ha fáj a feje

K EPA20150318067
2015.03.18. 13:17

Front ugyan nincsen felettünk, de az északkelet felől fölénk érkező hidegebb levegő miatt hidegfrontokkal járó tünetek jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél, olvasható az OMSZ oldalán. Szóval, ha pokolian fáj a feje vagy ízületi fájdalmai vannak, akkor az azért van, mert mára legalább 4-5 fokkal visszaesett a hőmérséklet - és ez így is marad még jó pár napig.

Csütörtökön tehát sajnos nem 35 fok lesz, hanem csak 9-13, viszont cserébe sok helyen kisüt a nap. A keleti országrészben lehet több felhő, és a Tiszántúlon elvétve zápor is előfordulhat. Pénteken sem várható nagy változás, napos időre számíthatunk - kivéve 9:39 és 11:59 között, amikor részleges napfogyatkozás lesz. 

A hétvégén ugyan emelkedik egy pár fokot a hőmérséklet (9-17), de cserébe megnövekszik a felhőzet. Szombaton napközben még láthatjuk a napot, aztán délután nyugat felől megnövekszik majd a felhőzet, hogy vasárnapra szürkeségbe borítsa az országot. Akkor már az ország nyugati és északi részén szórványosan eső is előfordulhat.